live your lifeline
Header

body dialogue

De eerste lifelining Body Dialogue PILOT training is gepland voorjaar 2016 in Heelcentrum Herten

Inleiding

Als klein kind groeien we in veel gevallen op in een wereld met veel liefde, hugs en knuffels. We hebben een knuffelvader en knuffelmoeder, knuffeloma’s en -opa’s en knuffel-ooms en -tantes. Zelf hebben we minstens één knuffeldier (vaak zelfs een kamer vol), vaak ook een huisdier en hugs zijn aan de orde van de dag.

Dit verandert vaak als we ouder worden. Als we eenmaal een ‘grote meid’ of ‘grote knul’ zijn, dan zijn knuffeldieren ineens niet meer zo stoer. Hugs krijgen komt ook niet meer zo vaak voor  en knuffels geven al helemaal niet.

Isolement

Sommigen raken tussen hun 8e en 15e jaar zelfs in een compleet knuffel-isolement. De ontluikende sexualiteit gecombineerd met de directheid en expliciteit van het Internet maken dat knuffelen vervolgens zelfs min of meer wordt overgeslagen in relaties.  We zijn het als het ware ver-leerd. Hebben het als het ware af-geleerd. En duiken zo soms min of meer ‘mechanistisch’ onze eerste liefdesrelaties in.

Body Dialogue

Body Dialogue training is erop gericht om de balans terug te vinden. Om in een veilig klimaat ons body-geheugen als het ware ‘op te frissen’.  We doen dat in een 4-tal avonden en we hanteren daarbij een geleidelijke opbouw in een veilige setting.

Opzet

Je wordt uitgenodigd je partner of een goede vriend of vriendin mee te nemen als ‘sparring partner’ in de training. Wie je ook meeneemt: het is belangrijk dat je elkaar respecteert en dat je vertrouwen in elkaar hebt.

Opbouw

De cursus bestaat uit 5 avonden. De cursus begint om 19:30 en loopt tot 21:30. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20.

  1. Introductieronde, instructie handen, oogcontact, omarmen en ademen, integratie, oefenen, wisseling, evaluatieronde
  2. Wrap-up vorige keer, instructie rug, benen, voeten; integratie,oefenen, wisseling, evaluatieronde
  3. Wrap-up vorige keer, instructie buik, bovenlijf en armen; integratie,oefenen, wisseling, evauatieronde
  4. Wrap-up vorige keer, instructie hoofd, mond, neus, ogen, oren; integratie, oefenen, wisseling, evaluatieronde
  5. Wrap-up vorige keer, instructie gehele lijf, oefenen, wisseling, evaluatieronde; sluiting cursus.

Praktische zaken

Je hebt zachte, aangename, los zittende kleding aan. Bij voorkeur kleding met ‘laagjes’ zodat je je makkelijk aan de temperatuur kunt aanpassen. Vermijd knellende onderkleding maar ook sierraden, ringen, kettingen. Verschijn fris ten tonele, maar hul je niet in sterke geurstoffen zoals die in deodoranten, parfums e.d. Maak je niet op. Draag je haar zo mogelijk los. In de ruimte zijn geen schoenen toegestaan.

Eten en drinken

Eet ‘in pasteltinten’. Vermijd scherp gekruid eten. Nuttig vooraf geen alcohol. Vermijd te roken vanaf een uur voor de sessie.

Wat neem je mee?

Alle spullen voor de training zijn aanwezig. Mogelijk wil je een notitieboekje meenemen om eventueel aantekeningen te maken.

Kosten

De cursus kost 25 euro per avond. Totale kosten ad. 125 Euro bij voorkeur vooraf te voldoen op NL46 ABNA 0458 0781 58 onder vermelding van ‘Body Dialogue’.

Vragen?

Voor vragen kun je terecht bij Han op +31 682 635 691 han.stouten@www.soulpurpose.eu en Heide +31 654 326 331 heide.fischer@www.soulpurpose.eu