live your lifeline
Header

videoproduction

‘Smaken’

Bij videoproductie maken we het onderscheid tussen registratie en creatie.

Registratie

Bij een registratie leggen we op professionele wijze een evenement vast. Dat kan bijvoorbeeld een optreden, een lezing, of een performance zijn. Zelf hebben we veel affiniteit met muziek en dans. Hier een fragment van een registratie gemaakt midden 2014 met de ‘Big Band Nuenen’.

Bij dit evenement nam Han naast de videoregistratie en de muziekmix in de videomontage, ook de zaalversterking in Café Schafrath in Nuenen voor zijn  rekening. In deze aflevering Big Band Nuenen met solisten Rob van Bavel op Piano en Maarten Janssens op Harmonica’s.

En hier een ander voorbeeld. Een concert van Rabih Abu Khalil in ‘Frits Philips’ dat -doordat er te weinig kaarten verkocht waren- onverwacht op de bühne plaatsvond in een heel intieme setting.  We zaten dus bijna letterlijk ‘bovenop’ de muzikanten.

Dit item is door Han volledig geīmproviseerd en zonder statief ‘uit de losse hand’ geschoten met een compact-camera (Lumix TZ-10 met Leica objectief)

Creatie

Onder ‘creatie’ verstaan we het ‘from scratch’ opzetten van een productie.  Creatie omvat voor ons de hele ‘trein’: van (1) concept via (2) draaiboek, (3) productie, (4) opnamen, (5) montage naar (6) afwerking en (7) publicatie. Een goed voorbeeld van een ‘creatie’-product is een kleine serie films met en voor de honorair consul van Oostenrijk; Jean Gelissen. Het betreft een ‘pilot’. Het concept is ontwikkeld door Heide Marie Fischer, die ook de productie en de montage voor haar rekening nam. Han Stouten deed camerawerk. Jean Gelissen zelf presenteerde het programma.

Een andere ‘pilot’ is deze productie over het ‘Waldviertel’ waarbij Jean Gelissen zelf het commentaar insprak:

Voor een uitgebreide set voorbeelden van ‘lifelining’ registraties en creaties, zie de sectie ‘verbeelding’ op deze site.

Meer weten:
Stuur mail naar Han Stouten
Stuur mail naar Heide Fischer
telefoon: +31 682 635 691 (Han) of  +31 654 326 331 (Heide)