live your lifeline
Header

Inspiratiebronnen

heid4

De uitspraak ‘je kunt niet twee keer in dezelfde rivier stappen’ helpt me om mijn identiteit
niet al te afhankelijk te maken van wat ik geleerd, gedaan en bereikt heb.

Zelf houd ik het bij de overtuiging dat ik een ‘spiritueel wezen ben. Tegelijkertijd zoek ik
naar wie ik ‘eigenlijk’ ben, ‘waar mijn reis naartoe gaat en ‘welke weg’ me uiteindelijk naar huis brengt.

Inspiratiebronnen:
Ik kies ervaringen, die mijn hart openen en zodoende mijn ego de gepaste plek geven om mijn ‘ZELF’ laat groeien.

Mensen
die ‘hun talk walken’ zoals de Dalai Lama, Tich Nhat Hanh, David-Steindl-Rast,
Eckhart Tolle, Pema Choedron, Marion Woodman, Heini Staudinger, Goetz Werner, Konstantin Wecker, Joanna Macy .
Mensen met talent en passie hebben me altijd geïnspireerd. Creatieve mensen en kunstenaars laten zien dat de wereld heel kleurrijk en zingevend is. Mensen die voor een menswaardige manier van leven pleiten zijn mijn voornaamste bronnen van inspiratie.
Art of Filming
Mijn voorbeeld en inspiratiebron voor het filmen is o.a. Nic Askew. Zijn ‘soulbiographies’ zijn heel mooi en diepgaand en voor de kijker zullen ze voorgoed de kijk op de wereld veranderen.
Modellen, die het ‘zijn’ verklaren
Ik ben heel gefascineerd door modellen en systemen zoals Astrologie, Kabbala,Human Design System, Systeem Constellaties en last but not least Kwantum-wetenschap, die ieder voor zich een poging doen om te verklaren hoe de wereld in elkaar zit en hoe alles met alles verbonden is.
Oneness, Eenheid, Consciousness, Awareness
Dankbaar neem ik kennis van de diverse wegen – Advaita, Boeddhisme, Sufisme, Taoïsme -als wegwijzer om op reis naar binnen te gaan.
Alternatieve Televisie
Internet maakt het mogelijk om bewust te kiezen voor inhoud die ‘mind, heart en soul’ voedt. Channels zoals Ted Talks, Conscious TV, Jetzt TV, Omega Institute brengen me in contact met inspirerende, voedende gedachten en gevoelens.
Literatuur & Poëzie
heeft me altijd verrijkt en was altijd en onmisbare bron voor het vergaren van inzichten. Ik bewonder schrijvers om hun vermogen om mensen te raken.
Poëzie is daarvan een heel speciaal onderdeel van. Rumi en Rainer Maria Rilke hebben tijdloze diepgaande poëzie geschreven, die me helpen een heel mens te worden.
Muziek
Muziek zoals die van Gustav Mahler raakt mijn ziel en verbindt me direct met ‘hoe ik bedoeld’ was. Muziek voedt me en maakt me gelukkig.
Krachtplekken & Architectuur
Het bezoek van krachtplekken zoals kerken en kathedralen opent voor mij altijd weer mijn communicatie- kanaal met het mystieke. Altijd word ik diep geraakt door ‘iets’ waarvan ik vermoed dat het ‘home’ is omdat het heel bekend en geborgen voelt.
Stilte
Ik heb samen met een aantal vrouwen de ‘Dag van de Stilte’ in Nederland geïntroduceerd en ik werk op dit moment mee om de Stiltebeweging in Nederland vorm te geven.
Oostenrijk
Ik houd van mijn geboorteland Oostenrijk. Vooral de Steiermark en Wenen hebben mijn hart gestolen. Ik ga er regelmatig naartoe om van de cultuur van Wenen en de landschappen van de Steiermark te genieten.
Samen met twee vrouwen organiseer ik de ‘Oesterreicher Treffen’ voor Oostenrijkers, die in Limburg wonen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.